Kongres HZF Zagreb, 4 i 5 svibanj 2023 PDF Ispis E-mail
Autor Tonći Šitić   
Ponedjeljak, 08 Svibanj 2023 11:03

Dana 4. i 5. svibnja, održan je Kongres sa međunarodnim sudjelovanjem „Physiotherapia Croatica 2023“HZFa program na linkuLINK.

Pošto sam odradio dvije radionice na kongresu a nekim drugim nazočio držati ću se toga.

Primjena Compexa u fizioterapiji gdje je draga kolegica Nataša Kanceljak napravila odlično predavanje i demonstraciju rada. Možda se pitate zašto sam bio a Compex koristim gotovo svakodnevnoo?

Bio sam, iz poštovanja prema Nataši koja se preko 20 godina bavi (radi) sa Compexom i da neka stvari ponovim a nove naučim. Compex učiti preko interneta i uputstava (kako mnogi rade) baš i nije neka sreća. ES za koji se najčešće koristi je mali dio onoga što može taj aparat.

Nakon nje je bila radionica PNF koncept – Primjena iradijacije u fizioterapiji, koju je održao kolega Siniša Poznić, PNF instrukzor.

Jako zanimljivo izlaganje uz demonstraciju. Imati instruktora PNFa na raspolaganju baš i nije čest slučaj. Hvala Siniša!

Moja malenkost je održala radionicu PIRa, (vidi prve fotografije) i bilo je odlično.

Drugi dan (petak)

BTL Hrvatska (g.Željko Grmuša) je održao radionicu na temu Primjena visokofrekventnog lasera u fizioterapiji. Naravno marka je BTL, jedni od najboljih aparata na tržištu.

Velik broj polaznika, prezentacija i demonstracija na visini. Željko kao i uvijek otvoren za pitanja. Bravo Željko!

Nakon njih je bila INDIBA 448 kHZ – radiofrekvencija tecar na znanstvenoj osnovi.

Predavač (kolega Marko) je bio izvaredan, objasnio je princip rada do u detalje, čak je išao do potencijala zdrave stanice (40 – 70 mV) i objasnio sve.  Bila je sa njim izvrsna komunikacija koju je prekinuo netko (kasnije doznah potencijalni uvoznik tog aparata da mu ime na navodim) koji je tražio da Marko priča marketinšku priču a ne stručnu (a u naslovu teme piše znanstvena osnova) na što sam se uredno ustao i otišao kavicu. Šteta jer dragi moj nepoznati, slušaju vas fizioterapeuti i oni bi to trebali znati, ako znaju detaljan princip onda će lakše i kupiti.

Nakon njih je bila draga kolegica Gordana Poščić. PNF instruktor i CLT instruktor koja je predstavila CLT koncept. Pošto sam završio CLT (A+B) u prvoj grupi 2018 u Opatiji , ovo je za mene bio jedan divan podsjetnik a polaznicima prozor u jedan novi svijet. Bravo Goga!

Nakon toga je išla radionica  Trigger točke koje sam ja  vodio. Pošto smo bili zadnja radionica toga dana umjesto 60 min ostali smo 120min! Mislim da vam to govori sve. Kolegice i kolege su probali raditi što je bilo izvaredno. Mlađi kolege su bili izvrsni, pitaju, probaju i tako i treba biti. Dragi moji nazočni od srca hvala. Radionici je nazočio i moj dragi kolega Mirsad Đanović (Dubrovnik) sa kojim se znam preko 25 godina . Pošto je sada u mirovini njega su uzeli „mlađi“ za modela da uče (ipak je u mirovini pa nije šteta????). te jedan od naših poznatijih fizioterapeuta Stevo Kuric – Stiv (zguglajte da ja ne pišem) koji je u branši preko 30 godina. Nazočnost njih dvoje mi je značila puno i zato hvala još jednom. Dan ranije sam obećao jednoj polaznici pomoći oko prsne kralješnice te sam odradio mobilizaciju mekih tkiva te specifičnu mobilizaciju koštanih sklopova kralješnice.

Pošto smo imali još  jednog u publici sa bolovima (naš dragi Slovenac) na njemu sam odradio kompletan tretman, kratka procjena i tretman koji je uključivao manualnu fizioterapiju (testiranje i mobilizacija),  PIR i Trigger točke. Bilo nas je 16 i vjerujem da im je bio užitak gledati.

Fotografije ispod su sa radionica PIRa, Triggera i još ponečeg.

Osobno mi je malo krivo što nije bilo više ukupno nazočnih na Kongresu ali svatko ima pravo na izbor.

Prvi dan na kraju je bilo druženje za nas 30-ak u Ožujsko Pubu (organizator Željko) te je bilo hrane , pića i zajebancije u izobilju. Pridružio nam se kolega Blaža iz Makedonije. Uvijek se mekog novog dragog kolegu/kolegicu upozna na tim događanjima.

Dragi dan je bila svečana večera gdje je bilo neformalno druženje uz dobro društvo, dobru hranu i zabavu.

Hvala svim organizatorima i nazočnima naravno.

b
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l

Ažurirano Srijeda, 31 Svibanj 2023 16:41