Donji extremiteti – radionica, 12. rujan 2021, Selce PDF Ispis E-mail
Autor Tonći Šitić   
Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 09:01

Druženje u Poliklinici Terme Selce https://terme-selce.hr/   sa tridesetogodišnjom tradicijom se nastavilo i ovom radionicom smo zaokružili jednu cjelinu.. Odrađena je četvrta radionica (iz serije od 4 radionice) a tema je bila Manualna fizioterapija – donji extremiteti. Te četiri radionice pružaju jednu zanimljivu cjelinu  koja nam pruža bolji uvid te kvalitetniji rad sa većinom izazova sa kojima se svakodnevno kao fizioterapeuti susrećemo u radu sa klijentima. Nazvao bih to četiri osnove za ulazak i rad u manualnoj fizioterapiji. Tu se mogu dodati još neke pripremne tehnike (poglavito mekih tkiva) i kako sam i naveo svi preduvjeti za kvalitetan rad su tu.

Inače, ovo je treća (poliklinika ) tijekom mog 20 godišnjeg rada, koja je svom svojim zaposlenicima omogućila kompletnu edukciju ove vrste.

Bilo je nazočno 8 fizioterapeuta i liječnika, te je bila privilegija družiti se sa njima. Imate ljude sa iskustvom u svakodnevnom poslu kao i one koji tek ulaze u ozbiljnu fizioterapiju. I kod jednih i kod drugih vidi se isti žar što je izvaredno. Kreativnih rasprava i pitanja nije nedostajalo i hvala na tome. Odradili smo ( samo na par situacija) uz Donje extremitete i kombiniranje sa prije naučenim PIR-om i triggerom  Poanta je problem razjasniti i povezati rješenje (po potrebi) i sa drugom tehnikom te pružiti kvalitetniji tretman klijentu. Uvažena dr. Brozičević se kao i uvijek bila poprilično aktivna poglavito sa svojim opaskama i pitanjima. Ona je kao pravi voditelj bila ne neki način i poligon da vidi kako terapeuti rade (vidi sliku) što je izuzetno važno kod rada. Na kraju radionice, podijelio sam svim dosadašnjim polaznicima  USB stickove; Sandisk Cruzer professionalSandisk, www.anigota.hr , na kojima se nalaze materijali za polaznike sa sve četiri radionice.

Ručak jednostavan i odličan, hvala Ravnatelju na tome.

Za sve obavijesti o radionicama u 2021 godini molim Vas da posjetite stranice HZF ili Komore HKF. Ukoliko Vi kao pojedinci ili firme kao zajednice, želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih, Donjih extremiteta ili Triggera, molim Vas da me kontaktirate.

1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
91

Ažurirano Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 09:02