Trigger točke - radionica, 10. ožujak 2012, Zagreb PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 15 Ožujak 2012 22:24

Trigger točke - radionica, 10. ožujak 2012, Zagreb

U odličnoj atmosferi i prostoru poliklinike Cosmogama www.agmar.hr održana je treća po redu radionica Trriger točke. Nazočno je bilo 23 polaznika( u zadnji čas je došla uplata sa jedne Klinike) i nije ih sem moglo odbiti ali sa dvoje voditelja to nije bio nikakav problem. Dr. Tomislav Kukin i moja malenkost smo se potrudili odraditi kvalitetnu radionicu gdje smo uz Trriger pokazali polaznicima tretman (prstma, elektropunkurnim aparatom, iglama) Uz to pokazali smo lklasičnu akupunkturu, akupresuru, PIT, mobilizacije. Kolega Ilijaz je pokazao tehniku spiraldynamik www.spiraldynamik.com . Od nazočnih troje je bilo Austrijanaca i hvala im na tome (simultano im je pevodio kolega Ilijaz)., nadalje jedan osobit liječnik i čovjek dr.Pavao Vlahek i ostali su bili kolege iz Domovine. Koliko znam ovo je prvi puta da kolege izvan Hrvatske dolaze na edukaciju u Hrvatsku a da to nije jedan od onih mnogobrojnih beskonačnih tečajeva kako mi volimo kazati "međunarodno priznatih" a da niti sami ne znamo koliko to uopće zemalja priznaje i kako ih tertiraju. Trebali bismo prestati biti mali fizioterapeuti iz male zemlje i polako postajati ravnopravni terapeuti. najveći problem nam je tu jednostavno rečeno "hrvatski jal" i omalovažavanje ali i to se polako mijenja. Uvaženi kolege pokažite svoje znanje kroz radionice jer imate što pokazati uz malo truda oko pripreme eto novih "edukatora". ne treba izmišljati toplu vodu jer ona već postoji nego posložite tsvari onako kako mislite da bi trebale biti i prezentirajte ih , kroz par radionica dobiti ćete potpune smjernicui cilj je postignut a to je  razmjena znanja među nama samima.

Hrana kao i uvijek odlična za što je zaslužan http://favola-catering.hr/ .

Slijedeća druženja su u vidu radionica su:

U Zagrebu, 14. travanj 2012, Škola manualne medicine - Donji extremiteti - voditelj Tonći Šitić, bacc.ft.

U Zagrebu, 15. rujan 2012,   Škola manualne medicine – radionica: ZdjelicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft. 

U Zagrebu, 13. listopad 2012,Škola manualne medicine – radionica: Lumbalna i prsna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.

U Zagrebu, 10.studeni 2012,  Škola manualne medicine – radionica: Vratna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.

Prijave za sve radionice na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa naznakom za koju radionicu želite ili na http://www.hzf.hr/kalendar.html .

Sve radionice boduju HKF i HLK.

Ukoliko želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih ili Donjih extremiteta  ili Trrigera, molim vas da me kontaktirate. 

Preporučio bih Vam posjet i sudjelovanje na radionici Praške škole Manuale medicine http://www.rehabps.com/REHABILITATION/Home.html koja će se održati u lipnju 2012 u sklopu fizioterapeutskog kongresa http://www.hzf.hr/varazdin/naslovnica.html u četvrtak. . Po meni to je jedina kompletna škola koja uključuje kombinaciju doajena svjetske fizioterapije a to su profesori i začetnici nekih tehnika Vaclav Vojta, Karel Lewit, Vladimir Janda. Imao sam prigodu još 1999 biti u Pragu na studijskom boravku u bonici Motol kod prof Lewita i moram priznati da me zarazio sa time.  

5
1
2
3
4
5
6

Ažurirano Petak, 16 Ožujak 2012 12:39