Postizometrička relaksacija, 28.svibanj 2011, Krapinske toplice

Po prvi puta u Krapinskim toplicama a inače 19. po redu, održana je radionica radnog naslova Post izometrička relaksacija i to poglavito zahvaljujući dr.Dariji Granec i kolegici Martini Risek koje su prepoznale vrijednost radionice, dobro je prezentirale svojima i odlično odradile sve poslove oko domaćinstva. Osobno sam bio porilično uzbuđen prije početka jer Krapinske toplice su jedne od naših najvećih toplica a spektar usluga koje pružaju je strahovito širok; ortopedija, neurologija, reumatologija, itd. Kolege su jako dobro izverzirani za posao kojim se bave i pokazati im nešto novo, jednostavno a primjenjivo nije baš jednostavno. Nazočnih je bilo ukupno 18 od kojih; 12 iz K.toplica (od kojih dvije fizijatrice), 4 iz Zagreba(od toga 3 iz Poliklinike "Dr.Nekić" čija cijenjena Ravnateljica i kolegice uvijek poržavaju i pohode ove vrste edukacije te im hvala na tome, 1. iz Arithere)  i 2 iz OB Karlovac. Atmosfera kakva se poželjeti može; kvalitetni terapeuti sa velikim fondom znanja željni da podijele to što znaju i nauče nešto novo. To je bio razlog da su pokazane i i neke mobilizacijske tehnike, trriger točke a demostrirano (samo demonstrirano) im je par manipulacija, kuka, prsne kralješnice i donjeg dijela vrata. Na kraju samo ponovili i fotografirali sve što je odrađeno (što je samo na radionicama PIR.a standard) i to će im biti poslano.

Ručak je opravdao cijenu od 40kn. Priložio sam samo zajedničku fotku da se na njoj prepoznateSmile. Ponavljati zahvate i identične fotografije svaki put stavljati na stranicu i nije neki štosWink

Slijedeća druženja u vidu radionica su u:

Vukovaru, 11.lipnja 2011, Gornji extremiteti

Istarskim toplicama, 17. rujna 2011, Vratna kralješnica

Sve radionice priznaju i boduju fizioterapeutska i liječnička komora.

Ukoliko želite da se u vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih ili Donjih extremiteta molim vas da me kontaktirate.

1
1