Trigger točke - radionica, 21.svibanj 2011, Zagreb

 

Po prvi puta smo održali radionicu Trigger točke i to Zagrebu u prostorijama Poliklinike "Cosmgamma". Razlog održavanja su bili upiti kolega kao i sugestije da se nastavi sa održavanjem razumljivih i odmah primjenjivih radionica na hrvatskom jeziku koja nema beskonačan broj stupnjeva i financijski je dostupna doslovce svima. Drugi stupanj svih dosadašnjih radionica se zove kreativan razoj ili u prijevodu primjeni sve što si naučio i iskutvom češ sam doći do mnogih zaključaka.Gost predavač je bio gospodin Tomislav Kukin, dr.med., spec. anasteziolog i Voditelj Centra za suzbijanje boli na Rebru još od 1987 godine. Moje poznanstvo i suradnja sa njim datira od 1996 godine i jednostavno bih ga opisao kao čovjeka otvorenih pogleda i strahovito širokog znanja koje je spreman podijeliti sa fizioterapeutima. Zahvalio bih se Stjepku Bućanu, dr.med. koji je praktički sve zaposlenike poslao na ovaj tečaj (naravno da je i sam bio prisutan) znajući da će dobiti odmah  primjenjivo praktično znanje u kratkom roku a sve u svrhu dobrobiti pacijenata koji svakodnevno pohode njegovu polikliniku. Zatim kolegica Iva Kolić koja je demostrirala dio iz svog bogatog repertoara a ovaj put je bio Jumeiho o čemu možete pročitati na http://www.vitalizacija-kolic.hr/ulika.htm . Inače Iva je ovlašteni međunarodni instruktor Jumeiha već dugi niz godina.

Uz Trigger točke zbog kojih su poglavito polaznici došli, objašnjen je i dio akupunkture(akupresure), kako kada i zašto se točke preklapaju, kako se stimuliraju (tretiraju), demonstrirali smo i stimulaciju elektropunkturnim aparatom koji svatko od nas može nositi u đepu i raditi po potrebi sa njim. Koji su učinci, kako ih poboljšati, treman točaka koljena i ramena, kombinacija sa PIR-om i mobilizacijom, jednostavno puno toga. Evaluacijke liste izvrsne.

Radionica je bila po običaju puna (16 polaznika) te uz dva predavača mogli smo pokazati stvarno punoi i da to svatko odradi (proba) pod nadzorom. Svaki put se naježim kada vidim da tečajeve i radionice vodi jedan čovjek i prima 20-30 ljudi što je financijski organizatoru jako isplativo a kvalitativno je katastrofa  (bio, vidio i napuštao takve skupove) i po meni bi maximalan broj prijavljenih trebalo u startu ograničiti na nekakav razuman broj po jednom voditelju.

Pohvale je zavrijedio i Ugostiteljski obrt Favola (http://favola-catering.hr/index.html ) sa izvrstnom hranom po izuzetno pristupačnim cijenama. Ovo je drugo druženje sa njima i jednostavno su kao i prvi puta bili odlični.

Slijedeća druženja u vidu radionca:

Krapinske toplice, 28.svibanj 2011, PIR- Post izometrička relaksacija

Vukovar, 11. lipanj 2011, Gornji extremiteti

Vukovar, 12.lipnja 2011,(nedjelja) Donji extremiteti

Istarske toplice, 17. rijna 2011, Vratna kralješnica

Sve obavijesti o održavanju radionica na http://www.hkf.hr/Usavr%c5%a1avanja/Ostaliobliciusavr%c5%a1avanja/tabid/69/Default.aspx i http://www.hzf.hr/kalendar.html

Sve radionice su priznate od liječničke i fizioterapeutske komore.

Ukoliko ste zainteresirani da se neka od radionica PIR-a, gornjih ili donjih extremiteta održi u Vašem mjestu, bilo gdje u Domovini molim Vas da me kontaktirate

1
1
2
3
4
5
6
7
8