DVD - Vježbe za kralješnicu

Ovaj DVD je nastao željom mojih poštovanih pacijenta čijih je najviše pitanja bilo kako pravilno vježbati, kako nakon naučene vježbe imati kvalitetan podsjetnik na iste, koje uopće vježbe raditi za određena stanja i sl.

U travnju 2004 sam završio CD "Vježbajte sjedeći – medicinska gimnastika u 13 vježbi" koji se sramežljivo i sporo probijao do korisnika nenaviklih na proizvode toga tipa. Korisnici su navikli na pisani tekst sa slikama i to ih je djelomično zadovoljavalo.

Uvozili su se video, DVD i slični proizvodi za rekreaciju koji su trajali koliko ih je reklama držala te zatim nestajali sa tržišta. Ti proizvodi su prikazivali mlad svijet koji se preznojavao po dvoranama a potpisivali su ih odreda poznati ljudi iz svijeta sporta, manekenstva i sl.  
 
Služili su za promociju dvorana (rekreativnih klubova, poliklinika i sl.) u kojima su snimane, a krajnjeg korisnika su ostavljali sa velikim upitnikom da li ja to mogu odnosno da li mi to uopće treba.

Ovaj DVD "Vježbe za kralješnicu – medicinska gimnastika u 23 koraka" se skladno nadovezuje na prošli CD te prikazuje 23 pomno odabrane vježbe, gdje korisnik može prepoznati sebe radeći ih, ne traže specijalnu opremu ni odjeću, mogu se izvoditi na prostirci u dnevnoj sobi a isto tako i u dvorani, što je izuzetno važno to je jedini takav proizvod koji preporučuje strukovna udruga Hrvatski zbor fizioterapeuta.

Namijenjen je prevenciji kralješčanih tegoba koje postaju epidemija modernog čovjeka. Isto ih možemo rabiti i u rehabilitaciji uz savjet svog liječnika ili fizioterapeuta.

Ovim DVD-om se struka fizioterapeut stavlja na svoje mjesto pod suncem jer su fizioterapeuti oni medicinski djelatnici koji su najmjerodavniji za posebno prilagođeno medicinsko vježbanje, dobro poznaju anatomiju, fiziologiju i biomehaniku ljudskog tijela te se svakodnevno susreću sa pacijentima raznih profila ovisno o dijagnozama. Na kraju ove priče zahvaljujem Želimiru, Renati i Sandi, standardnoj postavi koja uvijek pomaže u ovim situacijama.