Tečaj "Osnove manualne medicine za fizioterapeute" - 2. dio
Škola manualne medicine za više fizioterapeute

Dana 30.travnja 2006, 17 novih kolega je završilo "Osnovni tečaj manualne medicine za više fizioterapeute" u sklopu Škole manualne medicine, a u organizaciji Zavoda za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, Hrvatskog zbora fizioterapeuta i Privatne ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dunja Barak-Smešny".

Tečaj je održan u dva dijela i to 31.ožujak – 2. travanj i 28.travanj – 30. svibanj 2006.

Voditalj tečaja je bila dr. Dunja Barak-Smešny, spec.fizijatar i asistent Tonći Šitić, viši fizioterapeut.

Tijekom tečaja koji je bio dosta intenzivan a polaznici su bili iz svih dijelova Hrvatske, prikazana je manualna medicina tzv. Češka škola, čiji su začetnici prof.dr Karel Levit, prof.dr. Eva Rychlicova i prof.dr. Vladimir Janda a bio je prilagođen višim fizioterapeutima.

Dogovoreno je i slijedeće druženje uz radionicu ili nastavak tečaja.

Ovim tečajem je broj viših fizioterapeuta koji su završli osnovi tečaj narastao na preko 80, ali se nažalost samo manji dio bavi sa tom vrstom terapije zbog prirode radnog mjesta na kojem rade ili se jednostavno nisu u njemu našli.

Paralelno je održano i nekoliko tečajeva za liječnike tako da se u jednom dijelu Ustanova i Priv ordinacija mogu naći i timovi koji izvaredno surađuju odnosno pojedinci koji samostalno rade.

Sve kolege i liječnike, molim da se jave ukoliko su zainteresirani za daljnje obrazovanje ili usavršavnje u ovom smjeru te suradnju i razmjenu iskustava, a polaznicima ovog tečaja iskrene čestitke na pozornom pračenju tečaja i uspješnom usvajanju prezentiranih materijala.

Pogledajte dio atmosfere kroz nekoliko fotografija:

 

 

 

demostracija zahvata

 

Dunja i Tonći 

 

postizometrična relaksacija

prezentacija naučenog

 

prikaz na modelu kralješnice

prikaz na kolegi

"Da li sam sve pokazala?"
"Da li sam shvatio prikaz?"

 

tretman uz zabrinuti pogled kolegice Tanje

 

kolegica Ivana na djelu

 

tretmani pod budnim okom kolegice Bernarde

 

 

 

snimanje za podsjetnik u budućem radu

 

gotovo je gotovo