Najnovije

Postizometrička relaksacija, 26. listopad 2013, Split

Opširnije...
CD: Vježbajte sjedeći

Namijenjene su kako im i ime kaže osobama koje rade u sjedećem položaju (bez obzira na dob). Ne oduzimaju Vam puno vremena, 13 vježbi pojedinačnog trajanja 40 sekundi. Ne morate imati nikakvu posebnu opremu za vježbanje, potrebno je 8 minuta vremena i dobra volja. Nakon njih ćete se osjećati manje ukočeni, gipkiji i vedriji. Vježbajte ih 1-2 puta dnevno i to je to. 

Naruči ... 

DVD: Vježbe istezanja

Novi DVD iz radionice Tonći Šitića, koji ovaj put prikazuje vježbe istezanja mišića. Koristan je za one koji već provode terapiju i uključeni su u rehabilitacijski proces. Isto je važan  za osobe koje se bave sportom i rekreacijom kao važan vid prevencije ozljeda.

Naruči ...

DVD: Vježbe za kralješnicu

Ovaj DVD "Vježbe za kralješnicu – medicinska gimnastika u 23 koraka" se skladno nadovezuje na prošli CD te prikazuje 23 pomno odabrane vježbe, gdje korisnik može prepoznati sebe radeći ih, ne traže specijalnu opremu ni odjeću, mogu se izvoditi na prostirci u dnevnoj sobi a isto tako i u dvorani, što je izuzetno važno to je jedini takav proizvod koji preporučuje strukovna udruga Hrvatski zbor fizioterapeuta.

Naruči ...

DVD: Vježbe za noge

Ovo je logičan nastavak DVD-a "Vježbe za kralješnicu" koji ste izvrsno prihvatili. Najčešća pitanja su bila kako pravilno izvoditi vježbe za noge, kako nakon naučene vježbe imati kvalitetan podsjetnik na iste, koje uopće vježbe raditi za određena bolna stanja nogu i sl...

Naruči ...

DVD: Vježbe istezanja za sportaše i rekreativce
Utorak, 24 Ožujak 2009 20:41
Vođen idejom koju su mi dali sportaši i rekreativci sa kojima preko 10 godina surađujem i pitanja su uvijek bila; da li se, kada i kako istezati, izdao sam ovaj DVD. Uz pomoć drage prijateljice, profesorice Branke Vidović , višestruke državne prvakinje u akrobatskom rock'n rollu nastao je DVD naziva „Vježbe istezanja za sportaše i rekreativce“... Izabrao sam 6 sportova:

- tri temeljna plivanje, gimnastika i trčanje sa kojima počinje ne samo sportska aktivnost nego i život uopće
- tri popularna biciklizam, klizanje( kotruraljkaštvo) i tenis jer se njima velik dio populacije bavi. Za klizanje i koturaljkaštvo vježbe istezanja su identične.

Trajanje grupe vježbi za pojedine sportove je cca 20-ak minuta i bilo bi ih dobro raditi prije i nakon sportske aktivnosti

Isto ih možete vidjeti sve u nizu ukupno 53 vježbe koje su vam na pravilan način prikazane i vježbane
 
Namijenjen je svima koji se bave sportom bilo profesionalno ili rekreativno a neke vježbe se mogu koristiti i nekim dijelovima rehabilitacijskih procesa.

Ovim DVD-om se struka fizioterapeut stavlja na svoje mjesto pod suncem jer su fizioterapeuti oni medicinski djelatnici koji su najmjerodavniji za posebno prilagođeno medicinsko vježbanje, dobro poznaju anatomiju, fiziologiju i biomehaniku ljudskog tijela te se svakodnevno susreću sa klijentima raznih profila ovisno o njihovom stanju i dijagnozama.

U suradnji sa profesorima kineziologije čine odličan tim. Na kraju ove priče zahvaljujem obitelji  Ozani, Želimiru, Renati i Sandi, standardnoj postavi koja uvijek pomaže u ovim situacijama svojim vedrim duhom.