Gornji extremiteti – radionica, 16. listopad 2021, Crikvenica PDF Ispis E-mail
Autor Tonći Šitić   
Nedjelja, 17 Listopad 2021 09:50

Druženje  u Domu Salvia https://salvia-residence.com/naslovnica/ u Crikvenici se nastavlja.

Održana je radionica Manualna fizioterapija – gornji extremiteti. Prostor fantastičan, gostoljubivost na visini, polaznici odlični. 

Ovo je bila 10. radionica na tu temu.

Na početku smo odradili mjerenje temperature i ispunjavanje upitnika shodno preporukama nekih medijskih a poglavito TV zvijezda. Radilo se u opremi shodno preporukama istih.

Nazočno je bilo 8 polaznica/polaznika i odradili smo po meni odličan posao. Ljudi su bili iz raznih mjesta, različite dobi i iskustva što je radionici dalo posebnu draž.

Interesantno je bilo vidjeti rad polaznika jer na žalost, obrazovanje po školama za fizioterapiju nam baš i ne pruže ( po riječima ove i gotovo svih polaznika ostalih radionica) praktično iskustvo.

Da ne bude zabune, to nema veze sa ovom predstavom od „pandemije“ i online nastavom.

Terapeuti izlaze sa tih Učilišta, fakulteta, škola itd sa jako malo praktičnog znanja iz Manualne fizioterapije te zbog toga troše gomile novaca na kojekakve tečajeve i radionice koje predugo traju  te su poprilično skupe. Po evaluacijskim listama ( i ovoj i unatrag svih 18 godina koliko vodim radionice (ukupno preko 60 ), sam uvidio da je ovo točno ono što im treba, kratak uvod i ostalo praktičan rad, Cilj je bio osjetiti i samo osjetiti jer sve ostalo piše u knjigama. Objašnjavanje na fotografiji, praktičan prikaz na modelu ruke https://www.3bscientific.com/hr/human-arm-skeleton-model-with-scapula-clavicle-3b-smart-anatomy-1019377-a46-3b-scientific,p_889_27405.html?searchinput=1019377&searchword=1019377  kojeg se (kao i sve ostale anatomske modele) u RH može kupiti u https://model-educa.hr/anatomski-modeli/545-kostur-standardni.html i postere https://model-educa.hr/13-karte-i-posteri .

Nakon toga demonstracija tehnike i rad jedni na drugima. Polaznici su bili izvrsni.

Ručak odličan.

Za sve obavijesti o radionicama u 2021  i 2022 godini molim Vas da posjetite stranice HZF ili Komore HKF. Ukoliko želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih, Donjih extremiteta ili Triggera, molim Vas da me kontaktirate.

1
1
Ažurirano Nedjelja, 17 Listopad 2021 09:55