Postizometrička relaksacija, 01. lipanj 2019, Zagreb PDF Ispis E-mail
Autor Tonći Šitić   
Subota, 08 Lipanj 2019 19:38

U odličnoj atmosferi i vrhunskom prostoru Poliklinike Cosmogama, održana je 28. radionica PIR-a. Do sada je PIR završilo preko 420 polaznika (fizioterapeuta i liječnika) što ga svrstava u jednu od najraširenijih i najprimjenjivijih tehnika u manualnoj fizioterapiji Održava se već 14 godina zaredom! Hvala svim polaznicama i polaznicima ( kako jedna klapa kaže)  „i za jučer i za danas i za sutra“. Nazočnih je bilo 16 polaznika  koji su u radnoj i veseloj atmosferi svladali sav zadani program. Toliko radionica PIR-a je zbog vas (i struke naravno) koji ste nazočili i beskrajno vam hvala na nazočnosti na radionicama jer da nije vas ne bi bilo niti radionica. Koliko sam vidio privatne prakse ga reklamiraju kao zasebnu tehniku što je odlično jer očito ima smisla i učinkovit je. Da nije tome tako ne bi se mjesta popunjavala i mjesec dana prije same radionice. Jedan od polaznika je bio  diplomirani osteopat  što samoj radionici daje na težini. Pokazao je fantastičnu stvar sa ključnom kosti na čemu mu zahvaljujem.  Osim PIR-a, smo razmijenili iskustva i u radu inače, prošli neke jednostavnije mobilizacijske tehnike, te naravno učili jedni od drugih. Interesantna je bila rasprava oko jedne vježbe za kralješnicu. Fantastična rasprava sa argumentima, drage kolegice hvala vam na tome. Imali smo i pravog modela Filipa na kojem odrađen dio naučenih tehnika od strane polaznika. Ponosan sam što je to bilo uz moju minimalnu pomoć. Ovaj puta najdalje su putovali dva Ivana iz jednog od Gradova heroja Šibenika.

Hrana kao i uvijek odlična (Hvala Matilidi i ekipi iz Favola cateringa)  http://favola-catering.hr/  

Na kraju radionice smo napravili sve potrebne fotografije (ponavljanje svega što smo radili uz objašnjenja) te su polaznici dobili na mail kompletan podsjetnik da imaju kao pomoć pri radu. Posebna zahvala dragoj kolegici Jasmini koja je bila model te fotografu Gordanu.

Radionica je završila umjesto u 16h tek u 16h45min jer materijala je bilo jako puno ...

Za sve obavijesti o radionicama u 2019 godini molim Vas da posjetite stranice HZF ili Komore HKF. Ukoliko želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih, Donjih extremiteta ili Triggera, molim Vas da me kontaktirate.

1
1

Ažurirano Srijeda, 12 Lipanj 2019 11:03