Gornji extremiteti – radionica, 20. veljače 2016, Zagreb PDF Ispis E-mail
Autor Tonći Šitić   
Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 06:45

Gornji extremiteti – radionica, 20. veljače 2016, Zagreb

U odličnoj atmosferi i prostoru poliklinike Cosmogama , održana je 7. po redu radionica Gornji extremiteti. Nazočnih je bilo 13 ( fizioterapeuta). Ovoga puta gost je bio moj dragi prijatelj i stručnjak u svom djelokrugu rada mr.sc. dr.med. Matija Čilić, spec. radiolog, čovjek sa kojim već dulji niz godina surađujem i od koga sam a nadam se i kolege puno toga naučio. Lijepo je imati radiologa koji zna svoj posao, razumije posao fizioterapeuta i u stanju je spusti ga na naš nivo. Naglasak je bio na ručnom zglobu i laktu kao i tajnama koje kriju a za njih neki od nas nikada nisu čuli. Naravno imali smo i pitanja tako da se naše druženje proteglo na 45 umjesto 30 min.

Na radionici smo nakon radiologije odradili kompletnu mobilizaciju zglobova ruke kao i rame. Uz to pokazao sam ključne trigger točke koje se tiču određenih mišića kao i PIR pa mišića. Ostali smo do 16h30 min (ujutro od 8h) sa par manjih pauza što samo po sebi govori da li je bilo zanimljivo ili dosadno.

Posebna zahvala gospodinu Gordanu koji je u ime firme Biska (već je to standardna suradnja) poklonio par izvarednih proizvoda za fizioterapeute u njihovoj svakodnevnoj praksi. izdvojio bih mast  "Muscle rub“ i Polar ice sa kojima duže vrijeme radim kao i neki moji kolege. Rezultati su odlični a više o proizvodima pročitajte na stranici www.biska.hr. Prostor u Agmaru izvaredan (za razliku od drugih mjesta imaju 8 stolova na električno podizanje i spuštanje, što nema niti jedno mjesto gdje se održavaju kudikamo skuplji tečajevi i radionice). Na fotografijama vidite dio atmosfere i smješak na licima polaznika što dovoljno govori o svemu.

d
a
b
c
d
e
f
g
h


 

Ažurirano Utorak, 01 Svibanj 2018 12:30