Postizometrička relaksacija, 23. ožujak 2013, Zagreb PDF Ispis E-mail
Utorak, 02 Travanj 2013 21:25

Postizometrička relaksacija, 23. ožujak 2013, Zagreb

U odličnoj atmosferi i prostoru poliklinike Cosmogama www.agmar.hr održana je dvadesttreća (23) po redu radionica. Nazoćnih je bilo 18 polaznika od kojih dvije liječnice i 16 fizioterapeuta.

O PIR ste vjerojatno čuli a ako niste molim vas da pogledate http://fizioterapeut.net/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=28

Gledajući brojčano do sada je PIR u zadnjih 6 godina završilo 48 liječnika i 283 fizioterapeuta (ukupno  331 polaznik)  što ga svrstava u najrašireniju tehniku koja se primjenjuje u RH a educira se isključivo putem radionica. Kao takav se polako probijao a sada postaje sastavni dio rehabilitacijskih postupaka velikog dijela zdravstvenih ustanova. Pokazane su i neke mobilizacijske tehnike te tretman trriger točke. Kako priča kaže i najdugotrajnija je a da nije nekakvo strano smeće enormno skupo i zvučnog imena.

Razvilo se par zanimljivih diskusija „isprovociranih“ od strane kolegica i kolega (Marko hvala na tomeWink) jer je i cilj razmjena mišljenja a ne suhoparno klimanje glavom.

Kako je i red imali smo priliku u kratkom 20 minutnom izlaganju i demonstraciji saznati ponešto o Shiatsu vještini od naše cijenjene kolegice i Shiatsu učiteljice već dugi niz godina Ljiljane Hofer (Ljiljana hvala da demonstraciji)a ostale detalje ako vas interesiraju pogledajte na www.shiatsu.hr/nas-tim.html . Neke od proizvoda firme Primavita imali smo prigodu isprobati. Pošto je to relativno nova firma a bavi se proizvodnjom raznih stvari za fizioterapiju i zdravo spavanje red je podržati i promovirati ih, jer je ključna riječ proizvodnja a ne preprodaja ili uvoz. Možda vam ovo zvuči otrcano ali to je moje osobno mišljenje kao i mišljenje dijela kolega koji su se susreli sa proizvodima. Ako ne znate što je Orto-step i zašto je preporučen od HZF-a, pogledajte link www.primavita.hr i naučite. Posebna zahvala gospodinu Gordanu koji je u ime firme Biska (već je to standardna suradnja) poklonio par izvrarednih proizvoda za fizioterapeute u njihovoj svakopdnevnoj praksi. izdvojio bih mast "Muscle rub“ i Polar ice sa kojima duže vrijeme radim kao i neki moji kolege. Rezultati su odlični a više o proizvodima pročitajte na stranici www.biska.hr

Prostor u Agmaru izvaredan (za razliku od drugih mjetsta imaju 8 stolova na električno podizanje i spuštanje, što nema niti jedno mjesto gdje se održavaju kudikamo skuplji tečajevi i radionice), catering Favola izvaredan a koliko je radionica uspjela i koliko su ljudi željni ovakvog oblika edukacije vidi se po tome što su mjesec i pol ranije bila popunjena mjesta za radionicu. Atmosferu pogledajte kroz par fotki koje su djelo cijenjenih kolegica

Ovo je prva radionica gdje sam zaboravio napraviti zajedničku fotografiju pošto smo ostali 30 min duže jer smo pretresli mnoge zanimljive teme a ne samo PIR ali sve ima svoj prvi put.


Slijedeća redovita druženja u vidu radionica su :

Zagrebu, 20.travanj 2013, Škola manualne medicine – Gornji extremiteti: Voditelj: Tonći Šitić, bacc.ft. POPUNJENO
U Zagrebu, 18. svibanj 2013, Škola manualne medicine – Donji extremiteti: Voditelj: Tonći Šitić, bacc.ft.


Prijave za sve radionice na mail
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa naznakom za koju radionicu želite ili na http://www.hzf.hr/kalendar.html .

a
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l

Ažurirano Srijeda, 24 Travanj 2013 08:50