CD: Vježbajte sjedeći

Namijenjene su kako im i ime kaže osobama koje rade u sjedećem položaju (bez obzira na dob). Ne oduzimaju Vam puno vremena, 13 vježbi pojedinačnog trajanja 40 sekundi. Ne morate imati nikakvu posebnu opremu za vježbanje, potrebno je 8 minuta vremena i dobra volja. Nakon njih ćete se osjećati manje ukočeni, gipkiji i vedriji. Vježbajte ih 1-2 puta dnevno i to je to. 

Naruči ... 

DVD: Vježbe istezanja

Novi DVD iz radionice Tonći Šitića, koji ovaj put prikazuje vježbe istezanja mišića. Koristan je za one koji već provode terapiju i uključeni su u rehabilitacijski proces. Isto je važan  za osobe koje se bave sportom i rekreacijom kao važan vid prevencije ozljeda.

Naruči ...

DVD: Vježbe za kralješnicu

Ovaj DVD "Vježbe za kralješnicu – medicinska gimnastika u 23 koraka" se skladno nadovezuje na prošli CD te prikazuje 23 pomno odabrane vježbe, gdje korisnik može prepoznati sebe radeći ih, ne traže specijalnu opremu ni odjeću, mogu se izvoditi na prostirci u dnevnoj sobi a isto tako i u dvorani, što je izuzetno važno to je jedini takav proizvod koji preporučuje strukovna udruga Hrvatski zbor fizioterapeuta.

Naruči ...

DVD: Vježbe za noge

Ovo je logičan nastavak DVD-a "Vježbe za kralješnicu" koji ste izvrsno prihvatili. Najčešća pitanja su bila kako pravilno izvoditi vježbe za noge, kako nakon naučene vježbe imati kvalitetan podsjetnik na iste, koje uopće vježbe raditi za određena bolna stanja nogu i sl...

Naruči ...

Postizometrička relaksacija, 23. ožujak 2013, Zagreb PDF Ispis E-mail
Utorak, 02 Travanj 2013 21:25

Postizometrička relaksacija, 23. ožujak 2013, Zagreb

U odličnoj atmosferi i prostoru poliklinike Cosmogama www.agmar.hr održana je dvadesttreća (23) po redu radionica. Nazoćnih je bilo 18 polaznika od kojih dvije liječnice i 16 fizioterapeuta.

O PIR ste vjerojatno čuli a ako niste molim vas da pogledate http://fizioterapeut.net/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=28

Gledajući brojčano do sada je PIR u zadnjih 6 godina završilo 48 liječnika i 283 fizioterapeuta (ukupno  331 polaznik)  što ga svrstava u najrašireniju tehniku koja se primjenjuje u RH a educira se isključivo putem radionica. Kao takav se polako probijao a sada postaje sastavni dio rehabilitacijskih postupaka velikog dijela zdravstvenih ustanova. Pokazane su i neke mobilizacijske tehnike te tretman trriger točke. Kako priča kaže i najdugotrajnija je a da nije nekakvo strano smeće enormno skupo i zvučnog imena.

Razvilo se par zanimljivih diskusija „isprovociranih“ od strane kolegica i kolega (Marko hvala na tomeWink) jer je i cilj razmjena mišljenja a ne suhoparno klimanje glavom.

Kako je i red imali smo priliku u kratkom 20 minutnom izlaganju i demonstraciji saznati ponešto o Shiatsu vještini od naše cijenjene kolegice i Shiatsu učiteljice već dugi niz godina Ljiljane Hofer (Ljiljana hvala da demonstraciji)a ostale detalje ako vas interesiraju pogledajte na www.shiatsu.hr/nas-tim.html . Neke od proizvoda firme Primavita imali smo prigodu isprobati. Pošto je to relativno nova firma a bavi se proizvodnjom raznih stvari za fizioterapiju i zdravo spavanje red je podržati i promovirati ih, jer je ključna riječ proizvodnja a ne preprodaja ili uvoz. Možda vam ovo zvuči otrcano ali to je moje osobno mišljenje kao i mišljenje dijela kolega koji su se susreli sa proizvodima. Ako ne znate što je Orto-step i zašto je preporučen od HZF-a, pogledajte link www.primavita.hr i naučite. Posebna zahvala gospodinu Gordanu koji je u ime firme Biska (već je to standardna suradnja) poklonio par izvrarednih proizvoda za fizioterapeute u njihovoj svakopdnevnoj praksi. izdvojio bih mast "Muscle rub“ i Polar ice sa kojima duže vrijeme radim kao i neki moji kolege. Rezultati su odlični a više o proizvodima pročitajte na stranici www.biska.hr

Prostor u Agmaru izvaredan (za razliku od drugih mjetsta imaju 8 stolova na električno podizanje i spuštanje, što nema niti jedno mjesto gdje se održavaju kudikamo skuplji tečajevi i radionice), catering Favola izvaredan a koliko je radionica uspjela i koliko su ljudi željni ovakvog oblika edukacije vidi se po tome što su mjesec i pol ranije bila popunjena mjesta za radionicu. Atmosferu pogledajte kroz par fotki koje su djelo cijenjenih kolegica

Ovo je prva radionica gdje sam zaboravio napraviti zajedničku fotografiju pošto smo ostali 30 min duže jer smo pretresli mnoge zanimljive teme a ne samo PIR ali sve ima svoj prvi put.


Slijedeća redovita druženja u vidu radionica su :

Zagrebu, 20.travanj 2013, Škola manualne medicine – Gornji extremiteti: Voditelj: Tonći Šitić, bacc.ft. POPUNJENO
U Zagrebu, 18. svibanj 2013, Škola manualne medicine – Donji extremiteti: Voditelj: Tonći Šitić, bacc.ft.


Prijave za sve radionice na mail
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa naznakom za koju radionicu želite ili na http://www.hzf.hr/kalendar.html .

a
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l

Ažurirano Srijeda, 24 Travanj 2013 08:50