CD: Vježbajte sjedeći

Namijenjene su kako im i ime kaže osobama koje rade u sjedećem položaju (bez obzira na dob). Ne oduzimaju Vam puno vremena, 13 vježbi pojedinačnog trajanja 40 sekundi. Ne morate imati nikakvu posebnu opremu za vježbanje, potrebno je 8 minuta vremena i dobra volja. Nakon njih ćete se osjećati manje ukočeni, gipkiji i vedriji. Vježbajte ih 1-2 puta dnevno i to je to. 

Naruči ... 

DVD: Vježbe istezanja

Novi DVD iz radionice Tonći Šitića, koji ovaj put prikazuje vježbe istezanja mišića. Koristan je za one koji već provode terapiju i uključeni su u rehabilitacijski proces. Isto je važan  za osobe koje se bave sportom i rekreacijom kao važan vid prevencije ozljeda.

Naruči ...

DVD: Vježbe za kralješnicu

Ovaj DVD "Vježbe za kralješnicu – medicinska gimnastika u 23 koraka" se skladno nadovezuje na prošli CD te prikazuje 23 pomno odabrane vježbe, gdje korisnik može prepoznati sebe radeći ih, ne traže specijalnu opremu ni odjeću, mogu se izvoditi na prostirci u dnevnoj sobi a isto tako i u dvorani, što je izuzetno važno to je jedini takav proizvod koji preporučuje strukovna udruga Hrvatski zbor fizioterapeuta.

Naruči ...

DVD: Vježbe za noge

Ovo je logičan nastavak DVD-a "Vježbe za kralješnicu" koji ste izvrsno prihvatili. Najčešća pitanja su bila kako pravilno izvoditi vježbe za noge, kako nakon naučene vježbe imati kvalitetan podsjetnik na iste, koje uopće vježbe raditi za određena bolna stanja nogu i sl...

Naruči ...

Zdravstveno učilište, Medvedgradska 55, Zagreb, 21. ožujak 2013 - predavanje PDF Ispis E-mail
Utorak, 02 Travanj 2013 21:19

Zdravstveno učilište, Medvedgradska 55 - predavanje

Ostvarila mi se još jedna želja a to je predavati učenicima Zdravstvenog učilišta – program fizioterapeutskog tehničara.

Dosta sam o toj školi slušao, njezinim davnim i sadašnjim predavačima kao i znanju koje su prenosli generacijama. Naravno, uvijek je bilo dobrih i loših i učenika i predavača, ali onaj tko je tu školu završio imao je izvrstan temelj za daljnje školovanje u struci. Danas su se vremena poprilično promijenila jer iako učenici dobijaju znanje ono im nije garancija za upis na Zdravstveno veleučilište koje je logičan (i jedini) način odlaska u samostalne vode. A ako se upišu onda već imaju veliki dio struke u malom prstu. Temelj su dobili a dalje je samo nadogradnja. Međutim, neki kažu da su Zdravstvenom veleučilištu bolji (draži) polaznici gimanzijalci nego fizioterapeutski tehničari i tu počinje jedna potpuno besmislena priča. Ista struka dvije priče, jedna više filozofska a druga praktičarska.

Osobama kojie su završile gimnaziju obično je fizioterapija drugi ili treći izbor a osobama koji su završile srednju fizioterapeutsku školu, fizioterapija je prvi i jedini izbor.

Fizioterapija je strukovno zanimanje te kao takvo apsolutno samostalna i nezavisna. Dignuta je na nivo diplomskog i postdiplomskog studija. Toliko je široka da može surađivati sa raznim drugim strukama (poglavito medicinarima).

No da ne davim sa svojim promišljanjima...

Tema bijaše tretman triger točkaka - razlozi i tehnika primjene. Bilo je zanimljivo, pomalo i smiješno pratiti te mlade ljude i razgovarati sa njima. Za mene osobno jedno neprocjenjivo iskustvo. Slušali su, upijali, pitali, probali raditi jedni na drugima i neki na mojoj malenkosti,  jednom riječju fantazija koja je trajala dva puna školska sata (iako je prvotno bilo planirano 30 do maksimalno 45 minuta).

Velika zahvala svim nazočnima a poglavito ravnatelju prof. Hrvoju Odaku i cijenjenoj kolegici Slavici Brčić.

img_1227
img_1227
img_1230
img_1231
img_1232
img_1239

Ažurirano Utorak, 02 Travanj 2013 21:39