Vratna kralješnica - radionica, 10. studeni 2012, Zagreb PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 22 Studeni 2012 11:43

Vratna kralješnica- radionica, 10. studeni 2012, Zagreb

Nazočnih 18 polaznika od kojih 5 liječnika i 13 fizioterapeuta. Atmosfera radna i na neki način svečana pošto je ovo druga grupa koja je završila cijeli set radionica manualne medicine prezentiranu kroz 7 radionica (gornji, donji extremiteti, PIR, zdjelicu sa kukom, prsnu i lumbalnu kralješnicu te vratnu kralješnicu).

U samo zadnja dva mjeseca odrađene su 4 radionice i bile su pune, zašto prosudite sami. Liječnici Zdravi i vesli bili do slijedećeg druženja.

i kolege koji su ovo završili nisu tražili međunarodno priznanje i lijepo otisnuti papir nego znanje koje ne vrijeđa njihov intelekt ponavljajući beskonačnu anatomiju u trajanju od više od 50% radionice(tečaja) a to su i dobili. Imali su priliku tijekom cca godine dana vidjeti velik dio toga čime se bavi manualna medicina (terapija) ili po najnovijem manualna fizioterappija. Štono bi se reklo: Isti  ..... drugo pakiranje.

Isto su probali i odradili, svaki ponaosob te pred voditeljima koji su ih ispravljali.

Da se razumijemo, niti jedna vještina se ne nauči kroz par sati ali osnove te vještine a to su razlog, hvat, pritisak i smjer u kojem djelujemo svakako a to je bit cijele priče. Ukoliko im bude zatrebalo otvoriti će udžbenik anatomije i biomehanike te se podsjetiti detalja koji su im u tom momentu bitni a trenutno ih se ne mogu sjetiti.

Ostavili smo dovoljno vremena za pitanja sa ove i prošlih radionica (kako je i red) jer se kolege susretnu sa raznim problemima koje je najlakše pokazati uživo. Ponovili smo (po željama polaznika) jedan dio lumbalne kralješnice i zdjelice.Shvatili su da čovjek iz Hrvatske može učiti drugog čovjeka iz Hrvatske te da nam stranci mou biti potrebni ali ne i nužni. Kolega iz Austrije je opet bio na radionici.

I bez stranaca možemo jedan drugome toliko prenijeti da je to čudo jedno i zato dragi moji: nebojte nego krenite sa radionicama. 

Hvala dr.Smešny na susretljvosti i profesionalnosti kao i svim polaznicima.

Standardno izvrstan prostor u Poliklinci Cosmogama (www.agmar.hr) kao i odličan catering  www.favolacatering.hr

Dragi moji finila je i ova balada ( za 2012) , plan za iduću (ako ga uopće bude jer sam se ove tri godine doslovce premorioFoot in mouth održavši što seminara što radionica cca 40-ak (u trajanju od po 8 sati))  će Vam biti izložen na tranicama www.hzf.hr pod aktivnosti.

Za kraj mala stvar koja me žalosti a to su bodovi za Komoru. HKF daje 7 bodova po polazniku za radionicu (uz prijavu, odobrenje radionice i uplatu 5%) a za predavanja (ako se tako uopće mogu nazvati) u trajanju od 15 minuta na više 5 bodova, da nije smiješno bilo bi tragično.

Zdravi i veseli biliSmile

a
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l