Gornji, donji extremiteti i PIR (ponavljanje) – radionica, 16. lipanj 2012, Split PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 21 Lipanj 2012 16:17
Gornji, donji extremiteti i PIR (ponavljanje) – radionica, 16. lipanj 2012, Split

Neformalni susret u Zagrebu (na kongresu fizijatara) sa cijenjenom ravnateljicom dr.Ivanom Šegvić, spec. fiz. med. i reh i radionica je tu. Naravno, kao i sve radionice do sada, održana je u prostorima Poliklinike za rehabilitaciju, u jednom od najboljih prostora za ove namjene u Splitu.
Po prvi puta od kada vodim radionice odradili smo i ponavljanje dosad naučenog iz tri dijela, gornji, donji extremiteti i PIR.
Jedanaest nazočnih, atmosfera radna sa gomilom pitanja i potpitanja. Pitao sam se zašto nje bilo više polaznika, ipak, u Splitu i Dalmaciji je te priče završilo cca 25 ljudi i razmišljao sam da li sam pogriješio u pristupu, vremenu, cijeni ili što već, ali odgovor  su mi pomogli naći neki od polaznika. Ljudima se jednostavno ne da dolaziti na radionice jer to mnogi smatraju gubitkom slobodne subote a neki to već (valjda) toliko dobro rade da je ponavljanje suvišno. Cijena nije problem jer se kroz jednostavno 5-6 tretmana ulog u radionicu isplati a stvari su primjenjive odmah slijedeći radni dan te uvelike olakšavaju naš posao i dižu kvalitetu struke. Niti jedan lječnik na radionici, ili sve znaju ili im je ispod časti, ne znam. Pošto sam Splićanim, jako dobro poznam izraze :“Pusti me stat“ , „Prođi me se“. Gospodin Gordan iz naše ugledne tvrtke Biska nam je priredio poklon vrečice izuzetno korisnog i upotrebljivog sadržaja a stvar koja je izazvala najviše pozornosti je višenamjenski lubrikant jer pošto nas poprilično svaki dan .... u glavu ovako će nam biti lakše. Stvari koje su za preporučiti a nalaze se u poklon vrečici su i Muscle rub te Polar ice (uglednog  proizvođača Lander) a sve o njima možete saznati na web-stranici našeg uvoznika Biska www.biska.hr .

Opet je od pomoći bila predivna kolegica Jelica Vlaić koja je istinski zaljubljenik u struku, poglavito Osteopatiju čiji je dugogodišnji polaznik.  Boris svojim pristupom koji je izvaredan i ostale da ne spominjem.

Uz već navedeno, pošto je grupa bila mala, uspjeli smo odraditi par trigera u kombinaciji sa PIR-om. Akupresuru koljena kao i dio lumbalne kralješnice.

Slijedeća redovita druženja u vidu radionica su (ukoliko se opet netko ne javi za organizaciju):

U Zagrebu, 15. rujan 2012,   Škola manualne medicineradionica: ZdjelicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft. 

U Zagrebu, 13. listopad 2012,Škola manualne medicine – radionica: Lumbalna i prsna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.

U Zagrebu, 10.studeni 2012,  Škola manualne medicine – radionica: Vratna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.

Prijave za sve radionice na mail   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa naznakom za koju radionicu želite ili na http://www.hzf.hr/kalendar.html   .

Sve radionice boduju HKF i HLK.

Ukoliko želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih ili Donjih extremiteta  ili Trrigera, molim vas da me kontaktirate. 

split
split

Ažurirano Četvrtak, 21 Lipanj 2012 17:06