Donji extremiteti – radionica, 14.travanj 2012, Zagreb PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Travanj 2012 21:28
 Donji extremiteti – radionica, 14.travanj 2012, Zagreb

 

Održana je treća po redu radionica manualne medicine na temu Donji extremiteti. Bilo je 14 polaznika (uz još 4 iznenadna otkaza kolegica i kolega od kojih se dvoje javilo i uredno ispričalo ( u ponedjeljak i srijedu) a dvoje se nije niti to udostojilo. Problem je što su prijave za radionicu dosta rano zatvorene zbog popune mjesta. Atmosfera na radionici je bila izvrsna i stiglo se proći poprilično toga. Čak nam je model bila Renata koja sada ima 11 godina a inače ima prirođenih tegoba sa stopalima i na njoj je pokazana trodimenzionalna terapija stopala a koju me naučila veliki čovjek i kolegica Suzana Kotnik (za starije Skočilić) i hvala joj na tome. Interesantan je bio sastav na radionici gdje je do izražaja došao spoj mladosti i iskustva te gjde se vidi da među mlađim kolegama ima talenata za manualnu medicinu a među straijima je još uvijek prisutna želja za učenjem kao i podjelom nemalog iskustva sa svima na radionici. Zahvaljujući Vama drage kolegice i kolege radionice idu dalje i hvala vam na tome. Sretan sam što moje ne preveliko iskustvo od nekih 15 goina bavljenja sa manualnom mogu podijeliti sa vama.Na kraju su polaznici kao pokolon od moje malenkosti dobili USB stick - Sandisk CruzerBlade od 4 gb sa materijalima kao uspomenu na još jedno predivno druženje. O prehrani se brinuo Favola Catering na visini zadatka kao i uvijek do sada. Evaluacijske liste su bile izvaredne i daju jednu strahovitu snagu za dalje.

Vjerujte u sebe,  svoj rad pa će vam i drugi vjerovati, dijelite međusobno znanja i iskustva u vidu radionica, predavanja i sl jer će nam jedino tako struka ( a sa njom i mi sami ) ići naprijed. Samo nebo nam je granica.

Posebna zahvala kolegi iz Metkovića i ekipi iz Rovinja koji je ovaj puta prešli najduži put do radionice.Slijedeća druženja su u vidu radionica su:U Zagrebu, 15. rujan 2012,   Škola manualne medicine – radionica: ZdjelicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.  U Zagrebu, 13. listopad 2012,Škola manualne medicine – radionica: Lumbalna i prsna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.U Zagrebu, 10.studeni 2012,  Škola manualne medicine – radionica: Vratna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.Prijave za sve radionice na   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa naznakom za koju radionicu želite ili na http://www.hzf.hr/kalendar.html .Sve radionice boduju HKF i HLK.Ukoliko želite da se u Vašem mjestu bilo gdje u Domovini održi radionica PIR-a, Gornjih, Donjih extremiteta  ili Trrigera, molim Vas da me kontaktirate. 

Preporučio bih Vam posjet i sudjelovanje na radionici Praške škole Manuale medicine http://www.rehabps.com/REHABILITATION/Home.html koja će se održati u lipnju 2012 u sklopu fizioterapeutskog kongresa http://www.hzf.hr/varazdin/naslovnica.html u četvrtak. . Po meni to je jedina kompletna škola koja uključuje kombinaciju doajena svjetske fizioterapije a to su profesori i začetnici nekih tehnika Vaclav Vojta - refleksna lokomocija, Karel Lewit - manualna medicina, Vladimir Janda - disbalans živčano mišićnog sustava. Imao sam prigodu još 1999 biti u Pragu na studijskom boravku u bonici Motol kod prof Lewita (koji je nažalost jedini od njih među živima) i moram priznati da me zarazio sa time.  

a
a
Ažurirano Ponedjeljak, 16 Travanj 2012 21:49