Gornji extremiteti – radionica, 18. veljače 2012, Zagreb PDF Ispis E-mail
Utorak, 06 Ožujak 2012 21:53

Gornji extremiteti – radionica, 18. veljače 2012, Zagreb

Po dobrom strom običaju tradicija se nastavlja i u 2012 godini. Peta po redu radionica Gornji extremiteti je bila puna a održana je u prostorijama poliklinike Cosmogamma www.agmar.hr .

Za iznenađenje sam se pobrinuo zamolivši dr.Ćilića iz poliklinike Sunce (jednog od naših mladih perspektivnih i izuzetno kvalitetnih stručnjaka u svom području) koji nam je objasnio rame sa radiološkog gledišta (MR, UZV i RTG) primjerno potrebama fizioterapeuta. Pošto jesmo samostalna struka učenja nam nikada nije dosta i prava je blagodat imati ovakve stručnjake na raspolaganju. Osim toga kolegica Nataša Kanceljak nam je demonstrirala i naučila nas o stimulaciji mišićja kao i općenito o primjeni ciljanih struja a čime se ona svakodnevno u svojoj praksi bavi. Aparat je bio Compex3.

Sama radionica je u biti bila jedna velika igraonica kolegica i kolega gdje smo uz testiranja i mobilizaciju zglobova ruke i ramena prošli i par mišića odrađenih PIR-om i tretirali par trrigertočaka. Na kraju su polaznici kao pokolon od moje malenkosti dobili USB stick - Sandisk CruzerBlade od 4 gb sa materijalima kao uspomenu na još jedno predivno druženje. O prehrani se brinuo Favola Catering na visini zadatka kao i uvijek do sada.

Još jednom se potvrdilo da nam preskupi tečajevi dvojbene kvalitete sa 1000000 stupnjeva nisu nužni (nemam ništa protiv, tko voli neka izvoli) jer uz kvalitetnu razmjenu znanja hrvatski fizioterapeut kroz svoje iskustvo i zasigurno lošije uvjete rada je daleko kompletniji i kvaliteniji nego velika većina stranih. Neka vam to zvuči prepotentno ali to je istinaSmile. Uz malo bolju organizaciju i više uvažavnja jednih prema drugima samo nebo nam je granica.

Posebna zahvala kolegi iz Metkovića i ekipi iz Rovinja koji je ovaj puta prešli najduži put do radionice.

Slijedeća druženja su u vidu radionica su:

U Zagrebu, 10. ožujak 2012, Trriger točke - voditelj Tonći Šitić

U Zagrebu, 14. travanj 2012, Škola manualne medicine - Donji extremiteti - voditelj Tonći Šitić

U Zagrebu, 15. rujan 2012,   Škola manualne medicine – radionica: ZdjelicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft. 

U Zagrebu, 13. listopad 2012,Škola manualne medicine – radionica: Lumbalna i prsna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.

U Zagrebu, 10.studeni 2012,  Škola manualne medicine – radionica: Vratna kralješnicaVoditelji: Dunja Barak Smešny, dr.med i Tonći Šitić, bacc.ft.

Prijave za sve radionice na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa naznakom za koju radionicu želite ili na http://www.hzf.hr/kalendar.html .

Sve radionice boduju HKF i HLK.

img_4758
img_4758

Ažurirano Utorak, 06 Ožujak 2012 22:31