Donji extremiteti - radionica, 26.ožujak 2011 Zagreb

Slijedeći dobre običaje nastavljamo sa radionicama Škole manualne medicine, ovaj put su tema bili donji extremiteti. Bilo je 14 polaznika (dvije kolegice su u zadnji čas otkazale zbog bolesti). Posebna zahvala kolegicama iz Vukovara (bilo ih je 4) i kompletnoj ekipi fizijatara i fizioterapeuta iz Nemetove (bilo ih je 9) koji su izvrstno organizirali cijelu priču, naravno 14 član je bila kolegica Goga.

Samo kvalitetu je na jedenu višu radionicu podignuo dr.Dražen Lovrić, spec. radiolog , inače moj veliki prijatelj i osoba koja mi počesto pomogne oko objašnjavanja raznih radioloških ptretraga i nalaza (poglavito mislim na uzv, rtg i nmr). Njegov tema je bila "Problem zvan gležanj" a u naravi priča poprilično rijetkim ali na žalost naprepoznatim prijelomima u gležnju. Uz to smo čuli za Rtg suspektnih fraktura gležnja (Otawa ankle rules) koji nam je prezentiran i objašnjen. Iskreno, jako kvalitetno predavanje samo za nijansu bliže liječnicima (kojih je i ovaj puta bilo i to troje) nego nama fizioterapeutima.

Nakon toga je uslijedio klasičan rad u kojem smo obradili više manje sve zglobove od prstiju noge do kuka. Pokazana je mobilizacija gotovo svih zglobova od prstiju noge do kuka. Na fotkama vidite isječke iz radnog materijal kao i zajedničku fotku.

Slijedeća druženja iz serijala Škola manualne medicine u vidu radionica su u:

Splitu 2 i 3 travnja, Donji extremiteti - radionica i Gornji extremiteti - radionica

Opatiji 16. travnja, LS kralješnica - radionica

Opatiji 14.svibnja, Prsna kralješnica i rebra - radionica

Istarskim toplicama, 17.rujna   Vratna kralješnica - radionica

Sve obavijesti o održavanju radionica na http://www.hzf.hr/kalendar.html i http://www.hkf.hr/Usavr%c5%a1avanja/Ostaliobliciusavr%c5%a1avanja/tabid/69/Default.aspx

Sve radionice su priznate od liječničke i fizioterapeutske komore!

Ukoliko ste zainteresirani da se neka od radionca PIR-a, gornjih ili donjih extremiteta održi u Vašoj ustanovi, bilo gdje u Domovini, molim Vas da me kontaktirate.

a
a
b
c
d