Manualna terapija LS kralježnice, 20. studeni 2010, Zagreb

Druga u nizu radionica istog sadržaja i naslova koja nam govori da našim ljudima treba jednostavna i kvalitetna radionica, bez puno filozofiranja i precijenjenih stranih instruktora, vjerojatno velikog znanja ali izuzetno lošeg prenošenja istog. Cijenu određuje i u pravilu pretjeruje sa njom organizator ( uvijek jedna osoba koja se krije pod krinkom fantomske udruge) pokušavajući na tuđem trudu i radu zaraditi popriličan novac u kratkom vremenu, čemu bi polako trebalo stati na kraj. Po novome iako su to dužni objaviti nema niti imena instruktora niti voditelja!!! U par dana ispričaju nam neobične priče, uhvate nas na spavanju sa anatomijom i biomehanikom te slavodobitno pokažu loše skenirani slajd na koji mi doslovce blenemo. Pošto je čovjek jedan jedini i jednako građen kao i njegovo tijelo manualna medicina i tehnike sličnog naziva mu pristupaju gotovo jednako jer testiranja su ista a tretman jako sličan.

Ovdje je bilo 22 polaznika (8 liječnika i 14 fizioterapeuta) jer je uz voditeljicu (dr.Barak) bila i moja malenkost tako da se stiglo željno pokazati i demonstrirati. Domačin je imao dva stola manje od dogovorenog pa smo se ipak nekako snašli. Uz samo manualnu demonstrirana je i trodimenzionalna terapija stopala kao i powerball da nam bude malo zabavnije.

Radionica je bila izvrsna, polaznici po evaluacijskim listama jako zadovoljni a i završni test je odlično riješen. Hvala nazočnima a o slijedećim radionicama Škole za manualnu medicinu pročitajte na www.hzf.hr .

 

Voditelji su bili mr.sc. Dunja Barak Smešny, dr.med. i Tonći Šitić, bacc.physioth

2
1
2
3
4