CD: Vježbajte sjedeći

Namijenjene su kako im i ime kaže osobama koje rade u sjedećem položaju (bez obzira na dob). Ne oduzimaju Vam puno vremena, 13 vježbi pojedinačnog trajanja 40 sekundi. Ne morate imati nikakvu posebnu opremu za vježbanje, potrebno je 8 minuta vremena i dobra volja. Nakon njih ćete se osjećati manje ukočeni, gipkiji i vedriji. Vježbajte ih 1-2 puta dnevno i to je to. 

Naruči ... 

DVD: Vježbe istezanja

Novi DVD iz radionice Tonći Šitića, koji ovaj put prikazuje vježbe istezanja mišića. Koristan je za one koji već provode terapiju i uključeni su u rehabilitacijski proces. Isto je važan  za osobe koje se bave sportom i rekreacijom kao važan vid prevencije ozljeda.

Naruči ...

DVD: Vježbe za kralješnicu

Ovaj DVD "Vježbe za kralješnicu – medicinska gimnastika u 23 koraka" se skladno nadovezuje na prošli CD te prikazuje 23 pomno odabrane vježbe, gdje korisnik može prepoznati sebe radeći ih, ne traže specijalnu opremu ni odjeću, mogu se izvoditi na prostirci u dnevnoj sobi a isto tako i u dvorani, što je izuzetno važno to je jedini takav proizvod koji preporučuje strukovna udruga Hrvatski zbor fizioterapeuta.

Naruči ...

DVD: Vježbe za noge

Ovo je logičan nastavak DVD-a "Vježbe za kralješnicu" koji ste izvrsno prihvatili. Najčešća pitanja su bila kako pravilno izvoditi vježbe za noge, kako nakon naučene vježbe imati kvalitetan podsjetnik na iste, koje uopće vježbe raditi za određena bolna stanja nogu i sl...

Naruči ...

Tonći Šitić - Akupresura
Akupresura (točkasta masaža) predstavlja preso-refleksnu terapiju u čijoj osnovi leži podraživanje mehaničkih centara pritiskanjem u akupunkturnim zonama.

Točkasta masaža se može primjenjivati samostalno ili kao dio kompletne (djelomične) masaže. Metoda u mnogim slučajevima veoma učinkovita a odlikuje se dostupnošću. Mnogi postupci akupresure mogu biti preporučeni bolesnicima u cilju preventive ili liječenja. Važno je i saznanje da je akupresuru moguće koristiti i za ukazivanje prve pomoći.

Postoje mnogi vidovi akupresure i različiti postupci primjene djelovanje. Mjestom djelovanja uvijek su akupunktutrne točke. Valja izbjegavati osobito osjetljiva i resko bolna područja.

Akupresura se ne smije koristiti na mjestima gdje je koža povrijeđena ili nagorjela. Najčešće se akupresura izvodi krajem jednog, dva ili tri prsta, rjeđe medijalnim rubom dlana, člancima prstiju, dlanom ili laktom.

Razlikujemo dva stupnja nadražujučeg djelovanja kod akupresure.

Slaba stimulacija karakterizira se brzim kratkotrajnim, intezivnim djelovanje dostatnim za nadraživanje kože, potkožnog tkiva i mišića bez iradijacije. Frekvencija gibanja je velika (3-4) u sekundi, produženost djelovanja na akupunkturnu točku 30 sekundi, broj stimuliranih točaka je 6 i više.

Jaka stimulacija karakterizira se polaganim jačanjem snage, velikom dužinom i intenzitetom pritiskanja, neophodnim za podraživanje kože i potkožnih tkiva sve do kosti.i s dobivenim maksimalno izraženim predviđenim osjećajima. Frekvencija gibanja je (1-2) u sekundi, produženost djelovanja na točku 1-2 minute, broj stimuliranih točaka 6 i manje. Intezitet i duljina akupresure mijenja se procjenom individualnih reakcija bolesnika. Pri pravilnom doziranju javlja se primjetna hiperemija kože.