DVD - Vježbe istezanja za sportaše i rekreativce

Vođen idejom koju su mi nehotice dali sportaši i rekreativci sa kojima preko 10 godina surađujem i pitanja su uvijek bila; da li se, kada i kao istezati izdao sam ovaj DVD. Uz pomoć drage prijateljice, profesorice Branke Vidović , višestruke državne prvakinje u akrobatskom rock rollu nastao je DVD naziva „Vježbe istezanja za profesionalce i rekreativce“.

Izabrao sam 6 sportova:
- tri temeljna plivanje, gimnastika i trčanje sa kojima počinje ne samo sportska aktivnost nego i život uopće
- tri popularna biciklizam, klizanje( kotruraljkaštvo) i tenis jer se njima velik dio populacije bavi. Za klizanje i koturaljkaštvo vježbe istezanja su identične.

Trajanje grupe vježbi za pojedine sportove je cca 20-ak minuta i bilo bi ih dobro raditi prije i nakon sportske aktivnosti.  Isto ih možete vidjeti sve u nizu ukupno 53 vježbe koje su vam na pravilan način prikazane i vježbane

Namijenjen je svima koji se bave sportom bilo profesionalno ili rekreativno a neke vježbe se mogu koristiti i nekim dijelovima rehabilitacijskih procesa.

Ovim DVD-om se struka fizioterapeut stavlja na svoje mjesto pod suncem jer su fizioterapeuti oni medicinski djelatnici koji su najmjerodavniji za posebno prilagođeno medicinsko vježbanje, dobro poznaju anatomiju, fiziologiju i biomehaniku ljudskog tijela te se svakodnevno susreću sa klijentima raznih profila ovisno o njihovom stanju i dijagnozama.

U suradnji sa profesorima kineziologije čine odličan tim.

Na kraju ove priče zahvaljujem obitelji Ozani, Želimiru, Renati i Sandi, standardnoj postavi koja uvijek pomaže u ovim situacijama svojim vedrim duhom.